Ar plūstošām vijoles, alta un čella skaņām svētdien iesācies ikgadējais kamermūzikas festivāls “Satikšanās Saulkrastos”. Šogad festivāls sācies neparastāk kā citus gadus – dalībnieki pirms koncerta tika aicināti doties aizraujošā dabas pārgājienā Murjāņos, kur teiksmainā Gauja mijas ar rāmo Lojas upi, lai piedzīvotu neskarto dabas skaistumu un brīnišķīgā vietā Lojas upes ielokā baudītu SINFONIETTA RIGA stīgu kvarteta koncertu.

Paldies Saulkrastu kultūras centrs par vienreizējo pieredzi! Upes čalas, putnu dziesmas, vēja šalkoņa… Dabas un klasiskās mūzikas savīšanās vienotā skaņu ritējumā – unikāla pieredze Saulkrastu novada kultūras dzīves baudītājiem.

Paldies arī Saulkrastu gardumi kafejnīcai, kura pēc pārgājiena gādāja par pasākuma apmeklētāju labsajūtu un piedāvāja ieturēt otrās brokastis.

Uz tikšanos nākamajos festivāla “Satikšanās Saulkrastos” koncertos – Gaisma un kaisle. GRAD Percussion Duo/Tatjana Rediko, kas notiks 5. augustā Pēterupes ev.lut.baznīcā, un Baltfolks Saulrietā. Ansamblis ARCANDELA, kas kā ierasts noslēguma koncertam 7.augustā notiks Baltajā kāpā.

Foto: Pēteris Gertners