20.novembrī notika Saulkrastu audēju kopas “Kodaļa” izstādes “Satīties, Sapīties…” atklāšana. Izstāde tika organizēta projekta “Tradicionālo aušanas prasmju mantojums Saulkrastu novadā” ietvaros.

Pēc izstādes interesentiem bija iespēja apgūt jaunas prasmes pastalu veidošanas meistarklasē, kuru vadīja darbnīcas “100 pastalas” veidotājas Agrita Krieviņa-Siliņa un Māra Berlinska.

Šovasar tika uzsākta projekta “Tradicionālo aušanas prasmju mantojums Saulkrastu novadā” realizācija. Tā ietvaros Saulkrastu audēju kopai “Kodaļa” bija paredzētas vairākas nodarbības, lai apgūtu aušanas pamatprasmes no pieredzējušiem, ilggadējiem un profesionāliem meistariem – velku sagatavošanu, šķērēšanu un steļļu iekārtošanu.

Saulkrastu kultūras centrs izsaka pateicību audēju kopas “Kodaļa” vadītājai Asnatei Grēvei par izrādīto iniciatīvu projekta līdzfinansējuma piesaistē, koletīva attīstības veicināšanu un jaunu dalībnieku piesaisti kolektīvā.”Ir ļoti liels gandarījums par apgūtajām prasmēm, izveidoto sadarbību un meistaru prieku dalīties ar zināšanām,” saka Asnate Grēve.

Projekta nodarbības tika finansētas no Vidzemes plānošanas reģiona izsludinātā un administrētā, akciju sabiedrības Latvijas valsts meži un Valsts kultūrkapitāla fonds atbalstītā kultūras projektu konkursa “Vidzemes kultūras programma 2022” (VKP 2022) finansējuma.