Viena no senākajām Saulkrastu kultūras tradīcijām ir ērģeļmūzikas dienas, kuras ik gadu notiek vienu līdz trīs dienu plašā festivāla programmas ietvaros. Ērģeļmūzikas dienas Saulkrastos notiek jau kopš 2001. gada.

Festivālā piedalās gan labi zināmi ērģeļmūzikas meistari, gan jaunie mākslinieki un koncertus iespējams klausīties gan Pēterupes evanģēliski luteriskajā baznīcā, gan brīvdabas atmosfērā vēl neierastās vietās.

Arī šis gads nav izņēmums, ar unikālām programmām aicinām baudīt divus koncertus Saulkrastu Pēterupes ev.lut. baznīcā un Saulkrastu estrādes Neibādes parkā.

Šī gada ērģeļmūzikas dienas ieskandēs koncertprogramma “ZEME. CILVĒKS. DEBESIS”.

  1. augustā plkst. 20.00 Pēterupes evanģēliski luteriskajā baznīcā koncertēs kamerkoris MoonBeams (diriģente Nora Kalniņa, ērģeles: Diāna Jaunzeme-Portnaja, kokle: Laima Jansone, perkusijas: Rihards Lapiņš, solisti: Inese Romancāne, un Jēkabs Bernāts.

Koncertprogramma “Zeme.Cilvēks.Debesis” ietver latviešu komponistu mūziku, kurā vienojošie ir latvieša esībai svarīgi elementi – zeme, cilvēks, debesis. Izvēlētā repertuāra skaņdarbos ieaustas gan latviešu tautasdziesmas un to dažādie motīvi, ilustratīvas cilvēku sadzīves ainas, gan visai cilvēcei tuvas domas par mūžību, savas zemes un tautas brīvību. Te satiksies trīs sfēras – a cappella dziedāšanas tradīcija tās augstvērtīgā interpretācijā kamerkora MoonBeams un diriģentes Noras Kalniņas sniegumā, kas simbolizē CILVĒKU; kokle – ZEMES instruments un virtuozā Laima Jansone, kā arī ērģeles (Diāna Jaunzeme-Portnaja) – vissarežģītākais no instrumentiem, kas simbilozē ko pārcilvēcīgu un koncertprogrammā iezīmēs DEBESU sfēru. Kā īpašu šī koncerta programmas daļu koris atskaņos joprojām nepārspēto baroka komponista J.S.Baha mūziku, kas aranžēta tieši MoonBeams sastāvam. Koncertā tiks izmantotas telpas akustiskās iespējas un variēti kora solistu sastāvi.

Ieeja bez maksas ar iepriekš izņemtiem ielūgumiem, kurus no 12. augusta var saņemt Tūrisma informācijas centrā un kultūras namā “Zvejniekciems”.

Ieeja koncertā skatītājiem ar derīgu digitālo Covid-19 sertifikātu vai negatīvu testu,

Koncertu atļauts apmeklēt ar bērniem līdz 11 gadu vecumam (ieskaitot) (tikai pieaugušo pavadībā). Bērniem Covid-19 sertifikāts nav nepieciešams.

22 augustā plkst. 20.00 notiks nepieredzēts ērģeļmūzikas koncerts brīvdabas atmosfērā – Saulkrastu estrādes Neibādes parkā. Ar inovatīvu pieeju – Eiropas dižrenesanses un baroka laika skaņdarbu ietērpšana mūsdienīgā izpildījumā, kur savstarpēji mūzikas stilu sintēzi piedzīvos baroka klavesīnspēle, dziedāšanas un oratormāksla un mūsdienu akustiskās ģitāras spēle.

Koncertprogrammā “No krēslas līdz rītausmai” apvienojušies četri mūziķi, kuri šoreiz grib izstāstīt stāstu par to, kas notiek naktī, atskaņojot mūziku, ko komponisti veltījuši tieši šai diennakts daļai, kas ietver sevī gana daudz mistiskā, nezināmā, slēptu prieku, sāpes un saldus sapņus.

Priekšplānā izvirzīti Eiropas dižrenesanses un baroka laika skaņdarbi, kuru mūzikas un teksta autori ir spilgtākie sava laikmeta pārstāvji. Apzinoties, cik svarīgi ir muzikāli izglītot savus klausītājus un piesaistīt gados jauno klausītāju interesi, šoreiz tiks piedāvāta mūzikas žanru sintēze, kas balstīta uz baroka klavesīnspēles prasmi, dziedāšanas un oratormākslu apvienojot ar mūsdienu akustiskās ģitāras spēli. Koncertā muzicēs un savus stāstus vēstīs dziedātāji Ansis Bētiņš (tenors) un Nora Kalniņa (soprāns), kā arī viens no spilgtākajiem šī brīža ģitārspēles meistariem Kaspars Zemītis un baroka mūzikas interpretu vidē jau labi zināmā, meistarīgā klavesīniste Gertruda Jerjomenko.

Ieejas maksa – 5 eiro, pasākuma dienā 7 eiro.

Biļetes nopērkamas kultūras namā “Zvejniekciems” un aula.lv

Ieeja koncertā skatītājiem ar derīgu digitālo Covid-19 sertifikātu vai negatīvu testu,

Koncertu atļauts apmeklēt ar bērniem līdz 11 gadu vecumam (ieskaitot) (tikai pieaugušo pavadībā). Bērniem Covid-19 sertifikāts nav nepieciešams.