Aizvadītais gads iezīmējies patiesi krāsainos notikumos ne tikai pasaulē, bet arī kultūrā. Pēc Saulkrastu kultūras centra domām, šis bijis izaugsmes un radošām idejām bagāts gads, jo esam bijuši spiesti izkāpt no komforta zonas, spēt novērtēt to, kas mums apkārt, rast jaunas pieejas, prast elastīgi domāt un tā vai citādi nodrošināt kultūras un izklaides iespējas novadniekiem un pilsētas viesiem. Gads, kad apgūto teoriju „domāt ārpus rāmjiem” varējām īstenot praksē.

Arī ierobežojumu laikā šis bijis ražīgs gads: īstenoti daudzi projekti, atklātas jaunas kultūrvietas, esam pratuši pielāgoties un rīkot kultūras pasākumus un aktivitātes jaunās formās.

2021. gads iezīmēsies ar jauniem pasākumu veidiem, atjaunotu Saulkrastu estrādi, Saulkrastu kora ANIMA albuma „Krastā saviļņots” iznākšanu un daudziem citiem vērienīgiem notikumiem. Paldies mākslinieciskajiem kolektīviem un to vadītājiem, uzņēmējiem, novadniekiem un pilsētas viesiem par dalību pasākumos!

ŠodienSaulkrastu novada pašvaldība apstiprinājā Saulkrastu kultūras centra 2021. gada pasākumu plānu un budžetu. Cerībā uz veselīgu augsni pasākumu norisei Latvijā un pasaulē, skatāmies pozitīvi un ar nepacietību gaidām, kad atkal tiksimies klātienē – koncertos, izstādēs, meistardarbnīcās un citos sarīkojumos.

Novēlam, lai mūs visus 2021. gadā pavada ticība, cerība, mīlestība un veselība!


Valentīndienas koncerts, piedaloties Katrīnai Gupalo un Andrejam Osokinam.

Februārī Saulkrastus pieskandināja kokles: festivālā „Koklē vēju vanadziņš” notika XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku kokļu koncerta koprepertuāra mēģinājums, kas noslēdzās ar skanīgu koncertu. Paldies Saulkrastu kultūras centra koklētāju ansambļa “SAULE” vadītājaiSolveigai Ivanovai par festivāla “Koklē vēju vanadziņš” veidošanu un auklēšanu.

Ziemas izskaņā jau astoto reizi tika rīkots tautas deju festivāls „Sasala jūrīna”, kurā vienkopus piedalījās aptuveni 500 dejotāji. Paldies māklinieciskajai vadītājai Judītei Krūmiņaipar šīs tradīcijas izveidi un neizsīktošo entuziamu ik gadu pie festivāla veidošanas.

Saulkrastu kultūras centra sveiciens Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas 30 gadadienā.

Izstāde kultūras nama “Zvejniekciems” logos – “Ieskaties logos. Piekrastes dārgumi”.

Novadnieka un mākslinieka Mareka Gurecka gleznu izstāde „Toņkārtas”.

Nedzirdīgā zvejnieka Laimoņa Veidemaņa veidoto kuģu modeļu izstāde „Burinieka sapnis”.

Sagaidot vasaras saulgriežus, tapa garākā jāņuzāles pīne.

Pēc vairāku mēnešu klusuma sagaidījām pirmo pasākumu – mākslinieku Katrīnas Gupalo un Vladislava Nastavševa brīvdabas koncertu.

Pūšaminstrumentu kvinteta “Meritum quintet” koncerts “Mūzika vasaras vakaram” Baltajā kāpā.

Vasarā mūs priecēja četri literāri muzikāli vakari rakstnieka Reiņa Kaudzītes muzeja dārzā. Foto attēlā idejas un pasākumu scenāriju autore – Ilva Erkmane.
Saulkrastu pilsētas svētki “Saulkrasti iziet ielās”.
Koncerts „No Jazz, No Saulkrasti”.
Kamermūzikas festivāls „Satikšanās Saulkrastos”.
Īpašs notikums – lai atjaunotu Zvejniekciema svētku tradīcijas un iepazītu pārmaiņas ostas dzīvē, 29. augustā pirmo reizi notika Ostas svētki Zvejniekciemā.
Vasaras noslēguma pasākums „Pa Saulei”.
Akcija ”Satiec savu meistaru!” – dažādu prasmju meistari interesentiem parāda un atklāj sava amata prasmes.
Rudens svētki Zvejniekciemā.
Folkloras kopa “Dvīga”.
Studijas “Ultramarīns” pašportretu izstāde.
Brīnišķīgā “Kas dzīvo Mežā” komanda!
Piepildot skatītāju rindas, muzikālā izrādē bērniem „Kas dzīvo Mežā”.
Saistībā ar valstī noteiktajiem ierobežojumiem, diemžēl arī pēdējā ceturkšņa pasākuma plānā nācās viest korekcijas. Ilgi gaidītais Sonoras Vaices koncerts tika atcelts.
Lai uzmundrinātu omu sev un citiem, top priecīgi ķirbji.
Valsts svētku akcija „Saulkrasti mirdz!”. Pateicoties iedzīvotāju atsaucībai, labdariem un pilsētas patriotiem, pilsēta iemirdzējās kā vēl nekad.
Saulkrastu kultūras centra audēju kopa “Kodaļa” atklāj izstādi “Pārvētrības. Pār – VĒRTĪBAS”.
Ziemassvētku sajūtu vakari Saulkrastu Meža parkā.