Kultūras namā “Zvejniekciems” 27. oktobrī plkst. 17.00 notiks īpašs pasākums bērniem – laikmetīgās dejas izrāde “Eksperiments ar apskāvienu”. Ieeja bez maksas.

Dejas Izrāde ir plānota kā jautra rotaļa, kur izrādes dalībnieki kopā ar skatītājiem meklēs ceļu uz apskāvienu. Izrādē caur kustību tiek izdzīvoti dažādi attiecību varianti, kuros visas darbojošās personas grib veidot kontaktu, taču nespēj atrast kopīgu valodu. Lai apskautos ir vajadzīgi vismaz divi cilvēki, bet ko darīt, ja ir trīs? Izrādei būs interaktīvs raksturs un tās laikā bērniem tiks dota iespēja iesaistīties un pārbaudīt, kāds apskāviens ir vislabākais un patīkamākais. Izrādē deja mīsies ar dziesmām, dzeja ar mūziku un smiekliem.

Izrādes mērķis ir veicināt mazo skatītāju asociatīvo domāšanu, kā arī iepazīstināt bērnus ar laikmetīgo deju viņiem saprotamā valodā. Pieskāriens ir nozīmīgs komponents ikvienu attiecību veidošanā. Caur apskāvienu iespējams paust rūpes un mīlestību, un pat dziedināt.

Izrādes režisore Antra Austriņa – Seņkāne par izrādi stāsta: “Vedot bērnu uz kultūras pasākumiem, secināju, ka piedāvājums ir ļoti dažāds: gan kvalitatīvs un iztēli rosinošs, gan lēti izklaidējošs. Mani pašu vairāk saista pirmais variants. Tādēļ nolēmu iestudēt laikmetīgās dejas izrādi bērniem. Uzskatu, ka bērnus jau agrā vecumā ir vērtīgi iepazīstināt ar dažādiem mākslas veidiem. Laikmetīgā deja ļauj katram izveidot savu stāstu, turklāt tās valoda ir universāla.”

Radošās komandas sastāvā ir režisore Antra Austriņa – Seņkāne, kā arī horeogrāfi un izpildītāji: Alise Putniņa, Katrīna Albuže un Ģirts Bisenieks. Izrādes producente – Diāna Trope.

Izrādi iesakām bērniem vecumā no 4 – 8 gadiem un pieaugušajiem.

Pasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.