Sestdien, 2022. gada 21.maijā,  plkst. 16.00. Sējas kultūras nams aicina uz  gleznotājas Kristīnes Kutepovas personālizstādes “Dabas portreti” atklāšanu. Darbos atrodami stāsti par liepu ziediem upes krastos, meža gariem un par pāreju no viena posma citā. Gleznas atspoguļo un atgādina par dabas klātbūtni visur.

Māksliniece ar šo izstādi apmeklētājus mudinās aizdomāties par to, ka dabā viss ir īpašs, pilnīgi katram un visam šajā pasaulē esot savai vietai un nozīmei kopējā ritmā. Kā uzsver māksliniece, dabas portreti ir tieši par to, kam savā ikdienas reibumā paskrienam garām, mīdām, raujam, neredzam. “Cilvēkam ir jāspēj sajust sevi pa vidu debesīm uz zemei, tā, kā tas ir. Cienīt visu dzīvo un nedzīvo, ļaut būt,” sacīja Kristīne Kutepova.

Kristīne Kutepova (1982) ieguvusi Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības nodaļas maģistra grādu mākslās. Aizvadījusi vairākas personālizstādes, tostarp izstādi “Brīnumzeme” Jūrmalas pilsētas muzejā, “Mazupīte” ROJAL filmu festivālā Rojā, “Apziņas fiksācijas” Valmieras muzejā, “REDZĒJUMI” Rīgas Mākslas telpā, “33” Zundas dārzā Rīgā. Piedalījusies starptautiskās izstādēs Itālijā, Vācijā, Baltkrievijā.

Māksliniece aktīvi piedalās dažādās performancēs un mākslas norišu organizēšanā. Veidojusi scenogrāfiju, izrādes laikā gleznojot Dailes teātra izrādē “Zvaigžņu zagļi” un izrādē “Dzīves DārgAkmentiņi” Mihaila Čehova teātrī, aizvadījusi performanci “Ilūzija” Latvijas Nacionālā mākslas muzeja atklāšanas svētkos.

Kristīnes Kutepovas perosnālizstāde “Dabas portreti” Sējas kultūras namā būs aplūkojama līdz 1. augustam.