Šo svētdien, 7. jūnijā pēc ilgāka pārtraukuma, apmeklētājiem durvis vērs Reiņa Kaudzītes dārza namiņš, kurā iespējams sajust 20.gs. otrās dekādes elpu.

 

Jau 29 gadus Skolas ielā 19 apmeklētājus gaida Reiņa Kaudzītes dārza namiņš. Šobrīd šī ir vienīgā pastāvīgā ekspozīcija, kuru uztur Saulkrastu pašvaldība. Kā jau liecina objekta nosaukums, tad ēka cieši saistīta ar Reini Kaudzīti, kurš Saulkrastos pavadīja sava mūža nogali. Namiņā aplūkojami dažādi 20. gs. sākuma priekšmeti, no kuriem lielākā daļa saistīti ar šo Latvijas kultūrvēsturē nozīmīgo personību un viņa dzīves biedri Karlīni Damrozi. Ekspozīcija veidota no mēbelēm, traukiem, sadzīves priekšmetiem, darba rīkiem, fotogrāfijām u.c. Protams, aiz katras ekspozīcijas, svarīgāks par pašiem priekšmetiem, ir stāsts par cilvēkiem, ar kuriem tie saistīti. Reiņa Kaudzītes namiņa apmeklējuma laikā varēs uzzināt daudz interesanta gan par R. Kaudzītes darbiem, gan dzīvi un uzskatiem.
Dārzā pie ēkas atrodas “Kaimiņu soliņš” un ceļa rādītājs ar norādēm, kur rakstnieks savulaik ceļojis.

Reiņa Kaudzītes namiņš atvērts svētdienās no 11.00 – 17.00 ar iespēju pieteikt individuālu ekskursiju, rakstot kaudzitesnamins@saulkrasti.lv

Šovasar pie namiņa notiks arī tematiski, literāri muzikālie vakari, tiks labiekārtota teritorija un papildināta ekspozīcija. Laipni lūgti!