Sestdien, 9. jūlijā, pie bērnu laukumiņa Saulkrastu Meža parkā notiks liela rosība.

 No plkst . 10.00 līdz 16.00 mazākajiem novadniekiem būs iespēja izšūpoties Saulkrasti Adventure lielformāta šūpolēs un savu veiklību pārbaudīt virvju šķēršļu trasē.

Turpat netālu visas dienas garumā norisināsies dažādas sportiskas aktivitātes – signālspēle, lidojošo šķīvīšu golfs, kornhols, futfolkrokets un citas aizraujošas spēles.

 No plkst. 12.00 – 15.00 Saulkrastu kultūras centra radošo kolektīvu pavadībā bērni varēs zīmēt, līmēt, vērpt un dažādi citādi darbināt savus mazos pirkstiņus radošajās darbnīcās.

Plkst. 13.00 un 15.00 notiks izklaidējoši izglītojošs eksperimenti “Zili brīnumi” kopā ar Aldis Kalniņi. Iemācīsimies pagatavot saldējumu, radīsim mākoņus, mācīsimies paskatīties uz parastām lietām ar neikdienišķu skatījumu.

Ikvienam būs iespēja piedalīties produktu dizaineres Māras Skujas veidotajā empātijas spēlē, kā arī iepazīties ar “Dod iespēju” skapi – divpadsmit cilvēku ar invaliditāti stāstiem par iespējām, ko viņiem piedāvājusi dzīve.

Empātijas darbnīca notiks no plkst. 12.00-14.00, taču cilvēkstāstu skapis apmeklētājiem būs pieejams visu dienu no plkst 10.00 līdz plkst 16.00.

Līdzās skapim pasākumu apmeklētājiem būs iespēja arī izmēģināt veiksmi empātijas spēlē – interaktīvā galda spēlē, kuru var spēlēt ikviens: gan cilvēki ar dažādiem redzes traucējumiem, gan bez tiem. Spēles pamatelementi ir krāsainas figūras ar taktiliem gravējumiem, kas padara to pieejamu cilvēkiem ar redzes traucējumiem. Vienlaikus spēle sniedz iespēju arī cilvēkiem bez redzes traucējumiem iejusties neredzīgu cilvēku ādā, spēles gaitā aizsedzot acis ar īpašām brillēm.