Trešdien, 4. maijā, Saulkrastos notiks Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai veltīti pasākumi. 

Aicinām novadniekus piedalīties gan labdarības skrējienā visai ģimenei “Skrien par Latviju, skrien par Ukrainu!”, gan Saulkrastu brīvdabas estrādē izbaudīt Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai veltītu svētku koncertu kopā ar bungu grupu “Auļi” un Asnati Rancāni.

4.maijā plkst. 11.00 aicinām novadniekus uz labdarības skrējienu visai ģimenei “Skrien par Latviju, skrien par Ukrainu!”.Lieli un mazi aicināti vienoties kopīgā skrējienā apkārt Meža parkam. Tu vari skriet, lēnā solī iet, nūjot, galvenais būt vienotiem.

Skriesim maršrutā Meža parka krustojums – Vidrižu iela – pludmale – Jūras parks – Bīriņu iela – Meža parka krustojums. Distance ir aptuveni 2 km gara.Dalība skrējienā ir par ziedojumiem. Līdzekļi tiks novirzīti cilvēkiem, kuri cietuši kara dēļ.

Ierodies laicīgi, lai vari reģistrēties skrējienam un saņemt savu Latvijas un Ukrainas vienoto piespraudīti. Pie reģistrācijas galda stāvēs ziedot.lv ziedojumu kastīte, kurā varēsi atvēlēt ziedojumu pēc savām iespējām. Sanāksim kopā, vienosimies labās domās, vairosim mieru.

Savukārt plkst. 18.00 pēc Saulkrastu novada domes priekšsēdētāja Normunda Līča svinīgās runas Saulkrastu brīvdabas estrādē notiks Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai veltīts svētku koncerts kopā ar bungu grupu “Auļi” un Asnati Rancāni. Īpašu sveicienu būs sarūpējuši Saulkrastu novada amatiermākslas kolektīvi – folkloras kopa “Dvīga”, jauktais koris “Sēja”, JDK “Krustu Šķērsu”, SDK “Saulgrieži”, VPDK “Jūrdancis” un jauktais koris “Bangotne”.

Bungu un dūdu mūzikas grupa “Auļi” dibināta 2003.gadā ar mērķi aktīvi kopt un attīstīt dūdu un bungu mūziku Latvijā. 6 dūdinieki, kontrabasists un 3 bundzinieki uz skatuves rada spēcīgu un pozitīvu enerģijas lādiņu, kas aizrauj katru klausītāju, iesaistot un aicinot līdzi auļojošos ritmos. “Auļi” ir plaši pazīstami arī ārvalstīs, taču savas radošās darbības pamatā nezaudē saikni ar latviešu tautas mūziku.

Šo pašu svētāko tu neaizmirsti:

Vai celies debesīs, vai jūras dzīlēs nirsti,

Vaidraugu pulkā dali savu prieku,

Vai viens pats satiecies ar pretinieku-

Tu esi Latvija!

/O.Vācietis/

Saulkrastu novada pašvaldības vārdā domes priekšsēdētājs Normunds Līcis