Novembris ir Latvijas Valsts svētku mēnesis.
Atzīmējot Lāčplēša dienu un Latvijas Republikas 104.gadadienu, šogad Saulkrastu kultūras centrs sarūpējies īpašu svētku programmu.
 
Mīlam Latviju 
Saulkrastu novadā!
 
 
 

11/11 Lāčplēša dienas lāpu gājiens pūtēju orķestra Pociems pavadījumā

18.00 No Pēterupes Luteriskās baznīcas līdz Saulkrastu kapiem. Līdzi jāņem lāpas un sveces

Godinot karā kritušos karavīrus, 11 novembrī plkst. 18.00 no Pēterupes Evaņģēliski luteriskās baznīcas, pūtēju orķestra Pociems pavadījumā, dosimies lāpu gājienā.

Lūdzam līdzi ņemt lāpas un svecītes.Lāpu gājiens noslēgsies Saulkrastu kapos.

Pavadīsim laiku ar tuvajiem, stiprinot patriotisko garu un apliecinot savu mīlestību tēvzemei.

11/11 Latvijas brīvības cīņās kritušo varoņupiemiņas diena Sējā

18.00 Sējas ozols

Ik katru gadu šajā dienā ar aizdegtām svecītēm godinām Latvijas brīvības cīņās kritušos.

Šogad Lāčplēša dienā no plkst. 18:00 aicinām ikvienu Saulkrastu novada iedzīvotāju pie Sējas ozola iedegt Svecīti saules zīmes svečturī. Lai gaismiņās iemirdzētos Sējas muižas parks.

11/11 Publiskajā atpūtas vietā pie Pabažu ezera

Latvijas svētku laikā sarkanbalti apvīti ezerkrasta varenie koki, gluži kā Latvijas karogs, vides objektā „Rakstu rakstos jostām apvīti”, kas simbolizē cilvēka mūža ritējumu un pasaules drošību, jo Latvijas jostai piemīt maģiskas spējas, īpaši spēja aizsargāt.

16/11 Vidzemes kamerorķestra svētku koncerts diriģenta un mūsu novadnieka Andra Veismaņa vadībā

19.00 Kultūras namā “Zvejniekciems”

Vidzemes kamerorķestra diriģenta un mūsu novadnieka Andra Veismaņa vadībā kultūras namā “Zvejniekciems” skanēs iemīļotu latviešu komponistu mūzikas skaņdarbi. Koncerta piedalīsies spožā un viena no pieprasītākajām latviešu pianistēm Agnese Egliņa un solisti Aija Veismane Garkeviča(soprāns) un Kalvis Kalniņš (baritons)

Programmā:

Jāņa Lūsēna, Zigmāra Liepiņa, Ulda Stabulnieka, Jāņa Mediņa, Emīla Dārziņa, Georgs Pelēcis, Imanta Kalniņa un Ērika Ešenvalda labi zināmi un atpazīstami skaņdarbi .

Ieeja 7 eiro. Ar 3+ Ģimenes karti un pensionāru apliecību 5 eiro.

Biļetes bilesucentrs.lv, kultūras namā “Zvejniekciems”, TIC.

17/11 Svētku sadziedāšanās un deju vakars kopā jaukto kori Sēja un grupu MC & The Roof Breakers

20.30-02.00 Sējas kultūras nams.

Uz skatuves uzstāsies iemīļoti mūziķi Vilnis Krieviņš (Līvi, Remix, The Hobos), Mārtiņš Burkevis (Otra Puse, The Hobos), Egons Kronbergs (Iļģi, The Hobos), pianists Māris Elksnis, Uģis Kārkliņš (ex MC Uncle U) no grupas MC & The Roof Breakers un jauktais koris “Sēja” Ārija Ādamsona vadībā.

Pasākumā iecerēta bagātīgā programma divās daļās. Pirmajā no tām koris izpildīs latviešu spēka dziesmasun vienosies arī kopīgās dziesmās ar klausītājiem un mūziķiem.

Savukārt koncerta otrajā daļā klausītājiem būs iespēja dzirdēt skaistākās latviešu populārās dziesmas grupas MC & The Roof Breakers izpildījumā, par dejām rūpēsies DJ.

Pasākumā Darbosies bufete.

Galdiņu rezervācija/biļetes: bilesucentrs.lv vai Sējas kultūras namā (20040898), ieeja 7 eiro

18/11 Saulkrastu Lielās balvas un Goda rakstu pasniegšana un Saulkrastu kora ANIMA veltījums Latvijai – svētku koncerts Mums VIŅA ir visskaistākā.

16.00 Kultūras nams Zvejniekciems

Apritot 104. gadadienai kopš Latvijas Republikas neatkarības proklamēšanas, godināsim Saulkrastu novada zelta cilvēkus.

18. novembrī, Latvijas valsts dzimšanas dienā, kultūras namā “Zvejniekciems” plkst 16.00 pasniegsim Saulkrastu novada pašvaldības goda rakstus un augstāko apbalvojumu – Lielo balvu.

Vakara turpinājumā īpašs veltījums Latvijai no Saulkrastu jauktā kora “Anima” un Kristapa Krievkalna instrumentālās grupas.

Koncertprogrammas nosaukumā “Mums VIŅA ir visskaistākā” satiekas tās īpašās latvietības nokrāsas- mūsu visskaistākās tautasdziesmu apdares, kuras radītas korim “Anima”, mūsu mīlestība un ticība mūžīgai mainībai un dabas klātesamībai Kristapa Krievkalna oriģinālmūzikā, kā arī vērtības, kuras dienu no dienas palīdz apzināties, cik laimīgs esmu būdams latvietis savā zemē (R.Paula, U.Stabulnieka, Ē.Ešenvalda kompozīcijas).

Ieeja bez maksas.

18/11 Deju vakars ar grupu Eels of the Sixties

19.00 – 22.00 kultūras nams Zvejniekciems

Latvijas Republikas Proklamēšanas dienā, 18. novembrī no plkst. 19.00 -22.00 Saulkrastu kultūras namā “Zvejniekciems” notiks deju vakaru kopā ar grupu Eels of the Sixties.

Mūziķu apvienība, kas izklaidēs pasākuma viesus ar kvalitatīvuRock’n’Rollprogrammu sākot ar60. – 70. gadu spilgtākajiem skaņdarbiem līdz pat mūsdienu radio hitiem un populārākajām latviešu kompozīcijām.

Galdiņu rezervācija/biļetes: bilesucentrs.lv vai kultūras namā Zvejniekciems, ieeja 7 eiro

19/11 Lāpu ceļš, uguns šovs “Soul of Flames” un Krimuldas vīru koris “Vecie draugi”

18.00 Publiskajā atpūtas vietā pie Pabažu ezera

Svētku noskaņu uzburs dzīvā uguns, sirdij tuvas melodijas, smeķīgs pīrāgs un karsta tēja no Kafe „Saulkrastu gardumi”.

Uguns lāpās ietverti dziedās Krimuldas vīru koris „Vecie draugi” Aivara Bunķa vadībā.

Emocionāls un dinamisks ugunsšovs kopā ar uguns māksliniekiem Soul oh Flames īpašas horeogrāfijas priekšnesumā izmantos dažādus degošus rīkus un pirotehniku. Svētku kulminācijā apvienojot ugunis un metāla mucas, ritma apvienība Pulsa efekts sniegs ritmisku uguns šovu.

Lai labsajūta būtu pilnvērtīga, apģērbieties laika apstākļiem atbilstoši.