Novembris ir Latvijas Valsts svētku mēnesis. Atzīmējot Lāčplēša dienu un Latvijas Republikas 105.gadadienu, šogad Saulkrastu kultūras centrs sarūpējies īpašu svētku programmu.

  • 11. novembrī Lāčplēšu skrējiens
    11.00–12.00 Zvejniekciema stadionā
    Ikvienam būs iespēja pārbaudīt savus spēkus stiprinieku skrējienā. Sportiskas un radošas aktivitātes bērniem, noslēgumā sildoša zupa.
  • 11. novembrī Latvijas Brīvības cīņās kritušo varoņu piemiņas diena Sējā
    13.00 pie Sējas kultūras nama
    Ik katru gadu šajā dienā ar aizdegtām svecītēm godinām Latvijas Brīvības cīņās kritušos. Šogad Lāčplēša dienā aicinām ikvienu pie Sējas kultūras nama, lai veidotu Saules rakstu zīmi no līdzi nestām svecēm.
  • 11. novembrī Saulkrastu jauktā kora “Bangotne” piemiņas koncerts “Veltījums”
    17.00 Pēterupes Luteriskā baznīca
    Pirms koncerta notiks aizlūgums. Koncerts ir veltījums un pateicība Brīvības cīņās kritušajiem, kuru varonības un dzimtenes mīlestības dēļ esam šeit.
    Diriģente Iveta Rīsmane-Lūse, soprāns Marlēna Keine, tenors Mārtiņš Šmaukstelis, mecosoprāns Ilze Indzere, bass Kristiāns Krievāns, klavieres Dace Rīsmane, saksofons Arnis Gāga, vijole Lita Nusberga, perkusijas Ernests Mediņš. Koncerta programmā Jāņa Lūsēna mūzika. Ieeja par ziedojumiem Ukrainas atbalstam.
  • 11. novembrī Lāčplēšu dienas lāpu gājiens pūtēju orķestra „Pociems” pavadījumā.
    18.00 no Pēterupes Luteriskās baznīcas līdz Saulkrastu kapiem.
    Līdzi jāņem lāpas un sveces. Lāpu gājiens noslēgsies Saulkrastu kapos.
  • 16. novembrī Spēlflma “Mana Brīvība”
    19.00 Pabažu kultūras namā
    Tu esi Latvijas dārgums, ja neaizmirsti Latvijai būtisko, ja neaizmirsti tos, kuri par mūsu brīvību un neatkarību ir cīnījušies. Šodien, kā nekad agrāk, ir nepieciešamība saglabāt atmiņu un neļaut tai pazust. Gads – 2023, valsts – Latvija, režisore – Ilze Kunga-Melgaile, aktieri – Egons Dombrovskis, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Ērika Eglija-Grāvele, Darius Meškauskas, Gints Grāvelis.
    Ieeja 5 eiro, biļetes nopērkamas pasākuma dienā Pabažu kultūras namā.
  • 17. novembrī Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadadienai veltīts svinīgais pasākums
    19.00–21.00 Saulkrastu kultūras namā „Zvejniekciems”
    Pasākums noris vienā daļā.
    19.00 Svētku uzruna, Latvijas valsts himna, Atzinības rakstu un Goda rakstu pasniegšana.
    17. novembrī kultūras namā „Zvejniekciems” Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadadienas priekšvakarā valsts svētku svinīgajā sarīkojumā tiks sveikti cilvēki, kam Saulkrastu novada pašvaldība vēlas pateikties par īpašiem nopelniem, pasniedzot Atzinības un Goda rakstus.
    19.45 Valsts svētku koncerts – IGO, Katrīna Dimanta un pavadošā grupa. Vakara turpinājumā īpašs veltījums Latvijai no mūziķa IGO.
    Kopā ar aizvadītā gada jubilāru uz skatuves kāps Igo mūziķi, ar kuriem jubilārs savas karjeras laikā sadarbojies, – Jānis Strazds, Ainis Zavackis, Armands Alksnis, Aivars Meijers. Koncertos skanēs Igo zelta repertuārs – dziesmas, kuras viņš dziedājis kopā ar grupām „Līvi”, „Remix”, „Liepājas brāļi”, gan fragmenti no Zigmara Liepiņa rokoperas „Lāčplēsis”, operas „Parīzes Dievmātes katedrāle” un citiem darbiem, kas bijuši svarīgi gan Igo pašam, gan Latvijai kopumā. Koncerta īpašais viesis būs Katrīna Dimanta.
    Ieeja par ziedojumiem Ukrainas atbalstam. Bezmaksas ielūgumi pieejami k/n „Zvejniekciems” TIC, TIC Sējā, bilesuparadize.lv no 8. novembra.
  • 18. novembrī Grupas „Linga” valsts svētkiem veltīts koncerts „Spēka dziesmas Latvijai”
    16.00 pie kultūras nama Sējā. Ieeja bez maksas.
    Grupas dalībnieki Viktors Fedosejevs, Juris Rubīns, Svens Linga, Jānis Frišfelds un basģitārists Jurģis Blumbergs.
  • 18. novembrī Valsts svētku svinīgais pasākums „Dzimtā valoda”
    20.00 Sējas kultūras namā
    Pasākuma pirmajā daļā piedalīsies Katrīna Gupalo un Edgars Vilcāns ar muzikālo programmu „Dzimtā valoda”. Mūziķi kāps uz skatuves, lai dotu spēku, cerību un gaišumu klausītājiem Latvijā. Koncertprogramma, kurā emocionāli un mūsdienīgi skan latviešu un ukraiņu spēka dziesmas. Tā ir mūzika no Zigmara Liepiņa rokoperas „Lāčplēsis”, Raimonda Paula un Imanta Kalniņa kompozīcijas, latviešu un ukraiņu slavenākās tautasdziesmas – „Tumša nakte, zaļa zāle”, Haralda Sīmaņa „Ezers”, Raimonda Tigula saviļņojošie opusi, kā arī Katrīnas un Edgara radītās dziesmas. Programmas pirmatskaņojums simboliski notika Edgara Vilcāna dzimtajā pilsētā Koknesē, dienu pirms Katrīna saņēma Latvijas valsts augstāko apbalvojumu – Triju Zvaigžņu ordeni. Novembrī programma „Dzimtā valoda” tiks atskaņota Prāgā, Vīnē un Budapeštā.
    Pasākuma turpinājumā balle, kurā muzicēs grupa „Still”. Programmā tautā iemīļotas dziesmas. Grupa „Still” dibināta 2018. gadā, un tās sastāvā darbojas Sandra Peļņika (vokāls), Alvis Ārgalis (ģitāra, vokāls), Kaspars Tihonovs (taustiņi, vokāls), Didzis Dzenis (bass) un Dairis Jevstigņejevs (bungas).
    Galdiņu rezervācija/biļetes pasākumam: E-kase.lv, ieeja 10 eiro.