Sējas dižozola pakājē, spīdot tik zeltaini maģiskiem saules stariem, 21. jūnijā notika vasaras saulgriežu ielīgošana Sējas muižas parkā pie Sējas dižozola. Saskaņā ar tautas tradīcijām vakara gaitā dziedājām spēka dziesmas, ar seniem rituāliem aizdedzām ugunskuru un veidojām vainagu mūsu dižozolam.

Neiztikām arī bez kurioziem, jo neilgi pirms pasākuma TV3 ziņu dienests bija iecerējis translēt tiešraidi no notikuma vietas. Pirms pasākuma pārrunājām tiešraides laikus un žurnāliste lūdza, lai tiešraides laikā kāds no kolektīviem sniegtu priekšnesumu, lai negadās tā, ka tās pāris minūtes, kas sanāktu būt ēterā uz skatuves, notiktu kolektīvu maiņa. Vieni beidz, otri nāk vietā. Bet dzīvē sanāk, kā sanāk… Koncerta laikā, saprotot, ka tūliņ, tūliņ jāsākas tiešraidei, bet Sējas Mūzikas un māklas skolas orķestris beidz spēlēt, ātri reaģējām un orķestris savu priekšnesumu spēlēja atkārtoti. Tā, lai viss sanāktu kā iecerēts. Paldies bērniem par izturību.

Vasaras saulgriežu svinēšana Sējas muižas parkā notika kopā ar folkloras kopu “Senleja”, jaukto kori “Sēja”, Sējas pamatskolas tautas deju kolektīvu “Ozolēni”, Sējas pamatskolas vokālo ansambli “Notiņas”, Sējas Mūzikas un mākslas skolas audzēkņiem, koklētāju ansambli “Saule”, Saulkrastu vidusskolas skolēnu deju kolektīvu “Saulīte” un Lojas teātri.

Foto: Pēteris Gertners