17. jūnijā plkst. 19.00 Vivus.lv ielīgošanas dižizrāde SKRODERDIENAS SILMAČOS
Saulkrastu brīvdabas estrādē
Saulkrastu estrādē būs skatāms visu laiku leģendārākās latviešu lugas “Skroderdienas Silmačos” 120. jubilejas jaunietsudējums. Atzīstot, ka jau sen esam pelnījuši latvisku ielīgošanu vienā no Latvijas vizītkartēm – Dzintaru koncertzālē un pārējās nozīmīgajās kultūras norises vietās režisors Imants Strads veido pavisam jaunu iestudējumu un pēc viņa aicinājuma iestudējumā pirmo reizi pulcēsies aktieri no visiem Latvijas lielākajiem teātriem. Skroderdienas Silmačos lomas izspēlēs spilgts aktieru kolektīvs: Kristīne Nevarauska (Antonija), Edgars Pujāts (Dūdars), Madara Melne Tomsone (Elīna), Ivo Martinsons (Aleksis), Artis Jančevskis (Kārlēns), Imants Strads (Pindaks), Ieviņa Elīna Bojarkina (Saulkrastos, Tukumā, Rēzeknē, Jēkabpilī) un Zane Aļļēna (Liepājā, Jūrmalā), Meinards Liepiņš (Rūdis), Marģers Eglinskis (Ābrams Vulfsons), Ģirts Liuzniks (Joske), Lelde Dreimane (Zāra Goldbaum), Pindacīša Ieva Puķe (Tukumā, Jūrmalā, Rēzeknē) un Regīna Devīte (Liepājā, Saulkrastos, Jēkabpilī), Bebene Elīna Vāne (Tukumā, Jūrmalā, Rēzeknē, Jēkabpilī), Tomuļu māte Māra Mennika (Tukumā, Jūrmalā, Rēzeknē, Jēkabpilī) un Baiba Valante (Liepājā un Saulkrastos).
“Parēķiniet paši – 120 gadi ir kā minimums 6 paaudzes, kuras ir uzaugušas ar Skroderdienām. Mums ir iespēja dziedāt līdzi un smieties par jokiem, par kuriem smējušies mūsu vecvecvecvecvecāki,” spriež izrādes režisors Imants Strads. Rūdolfa Blaumaņa lugu patiesi gribas redzēt – dziedāt līdzi zināmajām dziesmām un, ko tur liegties, sagaidīt arī krāsns sprāgšanu. Dažbrīd liekas, ka “Skroderdienas” var pelnīti saukt par latviskā gēna sastāvdaļu – tās skatās un zina no galvas jauni un veci un Skroderdienu skatīšanās tradīciju nodod no paaudzes paaudzē.
Biļetes iespējams iegādāties jau šobrīd Biļešu paradīzes kasēs!

20. jūnijā plkst. 18.00 Jāņu siera meistarklase
Strauji tuvojas Līgo vakars, kurā katras saimnieces lepnums ir Saulgriežos galdā celts pašas siets Jāņu siers.
Saulkrastu sporta un ģimeņu centrs aicina pieteikties Jāņu siera siešanas meistarklasei!
Meistarklasē uzzināsi, kā piešķirt savam sieram dažādas garšas nianses. Ar savu siera siešanas pieredzi dalīsies Gundega.
Līdzi jāņem maza bļodiņa un Līgo svētku noskaņojums.
Pieteikšanās līdz 17.jūnijam (ieskaitot) – SMS uz tel.nr. 26360558 (Ingūna)

21. jūnijā plkst. 20.00 Vasaras saulgriežu svinības pie Sējas ozola
Kā katru gadu visi laipni gaidīti 21. jūnijā plkst. 20:00 ielīgot vasaras saulgriežus pie Sējas ozola.
Kopā ar jaukto kori Sēja dziedāsim Līgo dziesmas, ar dejām un skaņdarbiem mūs priecēs Sējas pamatskolas, Sējas Mūzikas un mākslas skolas un PII Bitīte audzēkņi. Savukārt Lojas teātris parūpēsies, lai ikviens saulgriežu vakarā sajustu svētku maģiju!
Simtiem gadu esam pinuši ozola zaru vainagus, likuši tos galvā un svinējuši saulgriežus, pateiksimies ozolam par tā diženumu un dāsnumu, kopīgiem spēkiem uzpīsim ziedu un zāļu vainagu mūsu ozolam. Gatavošanās un pošanās notiks visas dienas garumā. Mīļi aicinām iesaistīties, būsim pateicīgi, ja atnesīsiet pļavas zāles un ziedus vainaga veidošanai. Daba ap saulgriežu laiku ir pilnā plaukumā un saule savu enerģiju dāvā visdāsnāk. Tāpēc šajā laikā vāktajām zālēm ir dubultdziedinošs spēks. Vakarā kopīgi sadziedāsimies, pavadīsim sauli un kursim uguni.

22. jūnijā kopīgās lustēs ar Saulkrastu kultūras centra amatiermākslas kolektīviem pie kultūras nama “Zvejniekciems” norisināsies Vasaras Saulgriežu svinības
Iesim rotaļās, dejās, dziedāsim un ēdīsim. No plkst. 18.00-23.00 norisināsies zāļu nakts tirdziņš, kurā savu produkciju piedāvās iegādāties vietējie mājražotāji un amatnieki.
Vai zini kā pagatavot Jāņu sieru? Siera siešanas meistarklasē varēs uzzināt dažādus trikus un nianses, kā vislabāk to izdarīt.
Neatņemama sastāvdaļa šajos svētkos ir galvas rota, vainagu varēsi pīt lietišķās mākslas kopas “Krustaines” meistarīšu darbnīcā. Līdzi jāņem jāņu zāle.
Gleznotāju studijas “Ultramarīns” vadībā mazākie jāņotāji būs aicināti ar otas triepienu attainot savu mīļāko Jāņa zāli.
Caur krāsām, rakstiem, dzīpariem audēju kopu “Kodaļa” aicinās doties segu labirintā “Vēro, sajūti, domā un meklē”.
21.00 pulcēsimies pie Jāņuguns.
Piedalās folkloras kopa “Dvīga”, Saulkrastu jauktais koris “Bangotne”, koklētāju ansamblis “Saule”, Vokālais ansamblis “Dzīle”, tautas deju kolektīvs “Krustu Šķērsu”, Senioru deju kolektīvs “Saulgrieži”, tautas deju kolektīvs “Jūrdancis”.

22. jūnijā plkst. 16.00 sagaidi vasaras saulgriežus Saulkrastos ar pārgājienu – ekspedīciju “Saulgrieži ar saulrietu Saulkrastos”.
Vasaras saulgrieži ir brīdis, kad piedzīvojam gada garāko dienu un īsāko nakti. Šajā dienā tiek iezīmēts astronomiskās vasaras sākums un ļoti spēcīgi izjusts pirmatnējās dzīvības spēks. Pārgājiena laikā dosimies cauri Saulkrastu pilsētai līdz pat Zvejniekciemam, lai uzkrātu Saules enerģiju un lieliski pavadītu laiku.
Maršruta garums ~12km
Aptuvenais pārgājiena ilgums 4 stundas
Pulcēšanās pie Saulkrastu TIC Ainažu iela 13b, Saulkrastos
Nokļūšana atpakaļ sākumpunktā ar vilcienu Skulte – Rīga no Zvejniekciema stacijas. Vilciena atiešanas laiki: 21.25 un 22.23
Pieteikšanās elektroniski:
https://forms.gle/A6u5Eu2c6qetBADk6
Vairāk informācija:
rimants.lusis@saulkrasti.lv
+371 67 952 641
www.visitsaulkrasti.lv

23. jūnijā plkst. 12.00 Līgo svētku sporta spēlēs 2022
Sacensības organizē SIA “LatQuality” sadarbībā ar “Saulkrastu kultūras centrs” un Kafe „Saulkrastu gardumi”.
Visas dienas garumā no plkst.12.00 ikvienam apmeklētājam, liels vai mazs, iespēja bezmaksas piedalīties dažādās izklaides un sporta aktivitātēs.
Pieejami sporta laukumi (volejbols, basketbols), ūdens prieki ezerā, dažādas rotaļas un spēles bērniem un viņu vecākiem.
Tiem kam sacensības gars, būs iespēja pieteikt komandu, saskaņā ar sporta spēļu nolikumu, kur dalības maksa ir 10 eur par komandu. Šie līdzekļi tiks izmantoti lai apbalvotu izveicīgākos dalībniekus, kā arī papildus balvas no sadarbības partnera, kafejnīcas “Saulkrastu gardumi”.

23. jūnijā no plkst. 22.00 aicinām uz Līgo naksts zaļumballi Pabažu ezerkrasta estrādē

Kas gan tie par Līgo svētkiem bez kārtīgas izdancošanās? Saulkrastu kultūras centrs aicina Pabažu ezerkrasta estrādē 23. jūnijs no plkst. 22.00 līdz plkst. 03.00 izbaudīt Līgo nakts zaļumballi kopā ar grupu „Ballīšu kvartāls” un DJ Rolandu.

Teritorijā darbosies „Saulkrastu gardumi” bufete, turpat netālu Jāņu bērniem būs iespēja nakšņot telšu pilsētiņā. Pieteikties iepriekš – 26144407.Biļetes nopērkamas biļesucentrs.lv iepriekš pārdošanā 7 EUR, Līgo naktī – 10 EUR.

Bērniem līdz 11 gadiem ieeja bez maksas.